A projektről

Emerald Residence: Több, mint lakóépület

Az Emerald Residence egy újonnan épülő, egyedi boutique hotellel együtt megvalósuló komplexum, így szélesebb körű szolgáltatások gondoskodnak az itt lakók kényelméről. A lakástulajdonosok a különleges belvárosi helyszín mellett a hotel nyújtotta szolgáltatásokat is élvezhetik, mint például a 24 órás recepció, reggeli a hotelből, takarítás, mosoda vagy a valet parking. A földszinten és az első emeleten mindemellett üzlethelyiségek kerülnek kialakításra, ezzel pedig visszaköszön a közelben található Váci utca és a Fashion street hangulata.

Az átalakítás tárgyát képző épület egykor a Belvárosi Távbeszélő Központnak adott helyet, amely a Szent Anna templomhoz épített Szervita kolostor helyére épült az 1970-es években. A koncepció egyik fontos alapgondolata, hogy a beruházás építészeti eszközökkel idézze fel a két épület történelmi kapcsolatát, a Szervita téri homlokzaton megjelenő üvegfal által. Az elsődleges szempont a tervezés során az volt, hogy a tér beépítettsége ne sérüljön, mindezt időtálló és harmonikus építészeti megoldásokkal kivitelezve. A koncepció tiszteletben tartja a templom elsőbbségét, építkezik a múlt örökségére és azt üzeni, hogy a régi és az új, a múlt és a jövő szimbolikusan összekapcsolódik. Az épület elkészültével megújul a templom környezete és jó hír, hogy az épületegyüttes mind a Szervita tér, mind a Városház utca felől megnyílik majd a járókelők számára a belső passzázs révén, lehetővé téve a Szent Anna templom körbejárhatóságát.

Az Emerald Residence olyan beruházás, mely a maga nemében páratlan: mind a lokáció, mind az épület jellegének tekintetében. Olyan különleges, a magyar piacon eddig nem létező kategóriát teremt a fővárosi és főként a belvárosi piacon, amely a legigényesebb közönség igényeit is képes kielégíteni. Ez az építészetileg, anyaghasználatában és szolgáltatásait tekintve is egyedinek tekinthető kategória a szakirodalomban a „Landmark” lakásfejlesztések nevet viseli.

A belső terek kialakításához olyan neves hazai belsőépítészeket kértünk fel, mint Varró Zoltán és Sáfrány Csilla lakberendező designerek. A boutique hotel belsőépítészeti koncepciójáért Radnóczy Eszter és irodája, az este’r partners felel. A tervezők az enteriőrök kialakítása során arra törekedtek, hogy a visszafogottabb és az extravagáns stílusok kedvelői is megtalálják a számukra ideális és élhető otthont, emellett a designerek által megálmodott lakásokban visszaköszönnek a tervezőkre jellemző egyéni stílusjegyek is.

Vezető tervezők:
Peschka Alfréd, Nemes Bertalan és Csernik Tamás (Óbuda Építész Stúdió)

0 Ajánlatkérés
Facebook Youtube Instagram LinkedIn
Ajánlatkérés 0